Foto: TT.

Man häktad misstänkt för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man häktades idag misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt mot barn. Det finns tre brottsoffer som alla var under 15 år vid brotten.

Den man som suttit anhållen misstänkt för våldtäkt mot barn häktades idag i Skellefteå tingsrätt. Mannen är hemmahörande i en inlandskommun och delar av brotten ska även begåtts där. Det rör sig om tre separata brottstillfällen med tre målsägande som inte har någon relation till varandra. I ett av fallen misstänks även övergrepp i rättsak.

– Mannen ska enligt mina uppgifter hotat en av flickorna att döda henne om hon inte tog tillbaka hennes vittnesuppgifter till polisen, säger åklagare Andreas Nyberg.

Finns risk för att mannen begår fler brott

De tre våldtäkterna ska ha ägt rum mellan 13 mars 2016 till 15 oktober 2017. Man vill inte gå in på vad som hänt mer specifikt.

– Han häktades på grund av att det finns risk för att han begår fler brott eller att han förstör bevisning. Det är även så pass allvarligt brott så det blir obligatorisk häktning, säger åklagaren Andreas Nyberg.

Åtal ska väckas senast 24 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.