Foto: Joakim Johansson/privat

Kraftig brand i villa i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En villa på Sunnanå, Skellefteå, har börjat brinna under lördagen. Huset är totalförstört. Ingen person ska ha kommit till skada.

Villan ligger i ett bostadsområde på Sunnanå. Larmet kom strax efter klockan 12 på midsommardagen. Det ska ha brunnit kraftigt från taket, enligt SOS Alarms operatör. När räddningstjänsten kom fram till huset brann det på vinden.

– I nuläget fokuserar vi på att skydda intilliggande byggnader och släcka ner branden, säger Daniel Andersson vid räddningstjänsten i Skellefteå som var på plats runt 13-tiden.

Villan gick inte att rädda, enligt räddningstjänsten.

– Huset har brunnit ner helt nu. Det brinner fortfarande men har lugnat ner sig, säger Alexander Lilja, räddningschef i beredskap, till SVT strax innan klockan 14.

Flera brandbilar från Skellefteå och Skelleftehamn åkte ut, det gjorde också polis och ambulans. Inga personer ska ha befunnit sig i huset, enligt polisen och ambulansen lämnade platsen utan att ta med sig någon skadad.

Villan blev totalförstörd i branden. Foto: Joakim Johansson/privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.