Årets vintersäsong startade rekordtidigt och nu tvingas Wasaline lägga om sin tidtabell för att säkerställa ankomst- och avgångstider. Foto: Wasaline

Tufft isläge i Kvarken – färjan till Vasa tvingas ändra tidtabell

Uppdaterad
Publicerad

Årets isvinter är den tuffaste på många år och sträckan längs Umeå och Vasa är sedan länge täckt av is. Wasaline tvingas nu ändra sin vintertidtabell för att säkerställa ankomst- och avgångstider.

– Isvintern i Kvarken har börjat tidigt i år och det ser ut som att den tuffa isvintern bara fortsätter, säger Peter Ståhlberg, VD på Wasaline, i ett pressmeddelande.

Tidtabellen kommer att ändras mellan den 1 februari till 28 mars och berör tisdagar, torsdagar och fredagar.

Justerar tidtabellen

På torsdagar har körtiderna förlängts med senare ankomst till Vasa. Fredagar trafikeras endast två turer och på tisdagar införs en natt-tur.

– Vi har justerat tidtabellen för att få mera körtid och göra vårt bästa för att hålla våra ankomsttider samt fortsätta med att ha en pålitlig beredskapstrafik i Kvarken, säger Peter Ståhlberg.

Isbrytare som arbetar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör befälhavaren Karl Herlin om det rådande isläget och följ med på isbrytaren Atle i klippet ovan. Foto: Karl Herlin/Sjöfartsverket, Tommy Forsgren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.