• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

En man i poliskläder och polishatt tittar åt sidan. I bakgrunden syns ett polishus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De förekom tidigt i utredningen, redan på söndagen”. Hör Olle Andersson, chef för utredningssektionen, om de två anhållna. Foto: Anna Bergman/SVT

Två anhållna misstänkta för mordet på Mariehem i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen greps en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern misstänkta för mordet på Mariehem i Umeå. Personerna förekom enligt polisen i utredningen redan på söndagen.

Det var natten till söndagen som en man i 30-årsåldern utsattes för grovt våld med ett tillhygge utomhus på stadsdelen Mariehem i Umeå. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. 

En man i 30-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern greps i Umeå samma tidpunkt under tisdagseftermiddagen misstänkta för mord. Personerna har tilldelats försvarare.

Misstänkt mord på Mariehem

Förekom tidigt i utredningen

Personerna är anhållna skäligen misstänkta för mord, vilket är den lägre misstankegraden. Åklagaren är förtegen kring fallet.

– Jag kan inte ge mer information i nuläget. Det är fortfarande så att vi får in uppgifter från människor som vill berätta vad de sett eller hört. Då vill vi inte påverka detta i någon riktning, säger Edvard Breitholtz.

Enligt polisen förekom personerna i utredningen redan dagen efter dådet.

– När man lägger det här pusslet med vad andra har sagt och brottsplatsundersökning då har det förekommit anledning att prata med dem igen. Och eftersom det uppgår till skälig misstanke griper vi dem, säger Olle Andersson, chef för utredningssektionen.

Både personerna är kända av polisen sedan tidigare.

– Vad de är kända för vill jag inte gå in på med tanke på att det är den lägre misstankegraden och med tanke på deras integritet, säger Olle Andersson.

Polisen vill fortfarande ha hjälp av allmänheten och vädjar de som har tips om ärendet att höra av sig.

Under torsdagsförmiddagen försattes båda personerna på fri fot.

polisbil i kvarter där ett mord begåtts

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om polisens insats på Mariehem i Umeå under söndagen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Mariehem

Mer i ämnet