Problemen fortsätter för utebadet i Umeå, nu har huvudpumpen gått sönder. Foto: Johan Everljung/SVT.

Umelagun i Umeå stängd igen – huvudpumpen trasig

Uppdaterad
Publicerad

Utebadet Umelagun i Umeå har tvingats stänga – igen. Anledningen är en trasig huvudpump.

– Det är oerhört tråkigt, men vi kan inte göra annat än att laga, säger fritidschef Stefan Hildingsson.

Det har varit stora problem för Umeås badanläggningar under den senaste tiden. Badhuset Navet tvingades stänga i maj efter att det upptäckts legionellabakterier. Även badet i Holmsund hölls stängt på grund av bakterier och Obbolabadet stängdes på grund av renovering.

För utebadet Umelagun har det varit problem med det gamla styrsystemet som innebar att man inte kunde öppna förrän i mitten av juli. Men nu tvingas man alltså stänga igen. Något som SR Västerbotten var först med att berätta.

– En huvudpump som pumpar runt vatten har gått sönder. Det kunde inte lagas på plats, men vi har skickat efter delar och kan förhoppningsvis öppna i slutet av veckan, säger Umeå kommuns fritidschef Stefan Hildingsson.

Vad säger du om alla problem som varit i sommar?

– Det är väldigt tråkigt, men vi gör allt vi kan för att lösa sommaren så bra vi kan. Till hösten ska vi göra en utvärdering av de gamla badanläggningarna tillsammans med tekniska förvaltningen, säger Stefan Hildingsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.