Brottsplatsen, där en cykel står till höger i bild. Åklagare Daniel Insulin till Häger

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagare Daniel Insulander om den 17-åring som häktats på sanolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och mord. Foto: Osvar Olsson/TT

17-åring från Västernorrland häktad efter dödsskjutning i Bagarmossen

Uppdaterad
Publicerad

En 17-åring hemmahörande i Västernorrland har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och mord. Det efter att en 16-åring sköts till döds i Bagarmossen i Stockholm den 9 juli.

– Han nekar till brott, säger försvarsadvokat Joacim Wallgren.

Under helgen greps 17-åringen samt två andra personer efter skjutningen. Utöver 17-åringen har en annan person under 18 suttit anhållen misstänkt för inblandning i skjutningen. Även en person över 18 har suttit anhållen misstänkt för skyddande av brottsling. De två personerna har försatts på fri fot.

Flydde från LVU-hem

17-åringen är tidigare straffad för ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott. Enligt åklagaren hade 17-åringen innan skjutningen avvikit från ett LVU-hem, något som Ekot var först med att rapportera om.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

– Han ska ha varit efterlyst från att han har avvikit från ett LVU-hem, säger Daniel Insulander.

Uppgifter: Inte tilltänkt måltavla

Enligt uppgifter till SVT var den 16-årige pojke som dödades under tisdagsnatten förra veckan inte tilltänkt offer i skjutningen. Trots att många försökte göra första hjälpen när han hittades svårt skadad utomhus och att pojken fördes med ambulans till sjukhus avled han av sina skador. Efter dödsskjutningen samlades hundratals personer i Bagarmossen för att manifestera mot våldet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

Mer i ämnet