Ann-Britt och Pelle sitter vid ett bord i ett hemtrevligt rum och håller upp ett inramat fotografi av sin dotter Annika. I bakgrunden syns konstverk och möbler som skapar en varm atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ann-Britt och Pelle Grundström har lärt sig leva med sin saknad och sorg. Foto: Thomas Sundberg/SVT

Ann-Britt och Pelle miste sin dotter i Estoniaolyckan – ”Tänker på henne varje dag”

Uppdaterad
Publicerad

Annika Grundström förolyckades tillsammans med alla sina kollegor under en utbildningskryssning när Estonia sjönk för 30 år sedan. Efter sig lämnade hon en 11 månader gammal son som betytt mycket för Annikas föräldrar genom åren.

Ann-Britt och Pelle Grundström berättar om en glad, positiv tjej med många vänner. Hon hade flyttat ner till Stockholm där hon fått jobb på ett boende för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

– Hon var som en sol. Inget var omöjligt för henne. Hon var utåtriktad och hade många kompisar, berättar Ann-Britt.

30 år sedan Estoniakatastrofen

Barnbarnet ett glädjeämne

Ann-Britt och Pelle berättar om en sorg och saknad som gör sig påmind varje dag. Men också om Annikas son som bra var 11 månader gammal när Estonia sjönk.

– Han är som en kopia av sin mamma den grabben. Han har hälsat på oss om somrarna där vi har kunnat umgås i stugan, säger Pelle.

Hör Ann-Britt och Pelle berätta mer om sin dotter och hur de tycker att Estonia ska hanteras i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

30 år sedan Estoniakatastrofen

Mer i ämnet