En person står vid en svart häst i en öppen äng omgiven av träd och andra hästar i bakgrunden. Landskapet är naturligt och kuperat med en del gräs och jord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Camilla Sidbäck bor vid den olycksdrabbade tågövergången där hon ofta transporterar sina hästar. Hör henne berätta mer om sin oro i videon. Foto: Eric Heller/SVT

Camilla bor vid den olycksdrabbade tågövergången norr om Timrå: ”Livrädd att åka över”

Uppdaterad
Publicerad

Camilla Sidbäck har bott vid den olycksdrabbade tågövergången i Timrå sedan augusti i år och lever med en ständig oro, särskilt när hon transporterar sina hästar. Trots att hon har ringt Trafikverket flera gånger för att få bommar installerade, har ingen åtgärd vidtagits.

– Jag är livrädd att åka över den, säger hon.

Camilla Sidbäck flyttade in i sitt hus i Söråker, norr om Timrå i början av augusti. Som den enda boende i vid järnvägsövergången har hon upplevt en konstant oro över att dagligen passera tågövergången, som under gårdagen var platsen för en olycka mellan ett persontåg och en bil.

Hon transporterar också regelbundet sina hästar över järnvägsövergången och är orolig för deras säkerhet och vad som skulle kunna hända.

– Ibland måste man vänta 10-15 minuter när lampan inte lyser. Om jag då kör hästtransporten och ett tåg kommer i 150 km/h, riskerar både jag och hästarna att bli påkörda, säger hon.

Upprepade kontakter med Trafikverket

Trots flera samtal till Trafikverket för att få bommar installerade, har inga åtgärder ännu vidtagits. Även fast järnvägsövergången en bit bort redan är fullt utrustad med både ljus och bommar.

– Det enda svar jag har fått är att jag ska mejla in en förklaring till dem om varför det ska upprättas bommar, säger Camilla Sidbäck.

Om situationen inte förbättras, ser Camilla ingen annan utväg:

– Då säljer jag och flyttar härifrån, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.