En bil har krockat med en stolpe, vilket resulterat i omfattande skador på fronten och motorutrymmet. Det syns skrot och bildelar spridda runt omkring. I bakgrunden syns räls, och räddningspersonal är närvarande för att hantera situationen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olycksbilen front blev totalförstörd, men som genom ett under kunde alla passagerare kliva ur oskadda. I videon berättar räddningtjänstens insatsledare mer. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Krock mellan persontåg och bil norr om Timrå – inga personskador

Uppdaterad
Publicerad

Ett persontåg kolliderade med en personbil i höjd med Svarvarböle norr om Timrå vid 16.30-tiden på måndagseftermiddagen.

Ingen person har skadats vid kollisionen.

Initialt larmades SOS om att ett persontåg var inblandad i en kollision eller urspårning. Det visade sig senare att det handlade om en kollision med personbil.

Olyckan inträffade vid en tågövergång i Svarvarböle i Timrå kommun. Tåget var på väg från Umeå till Stockholm.

– Räddningstjänsten är på plats, och tre ambulanser har också varit där men åkt därifrån tomma. Det är inga personskador i olyckan, säger SOS larmoperatör Björn Nilsson.

Enligt polisens webbplats ska tågpassagerarna hämtas upp på plats av bussar.

Det finns ännu ingen prognos för när tågtrafiken på sträckan kommer igång igen.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.