Det segrande Härnösandslaget: från vänster Axel Sjöberg, Linda Stenlund, Wilma Åhlström och skippern Simon Olofsson. Foto: Profilbild / Örjan Leek

Curlingguld till Härnösand – i Härnösand

Publicerad

Arrangerade Härnösands Curlingklubb var ”ofina” nog att vinna mixed-SM-guldet när 16 lag från hela landet gjorde upp om mästerskapet i Härnösand under veckoslutet.

Det är ett ungt HCK-lag som blir Sveriges VM-lag i Aberdeen i oktober.

– Vi räknade inte alls in oss till favoriterna, sade den 19-årige skippern Simon Olofsson, för övrigt den ende i guldlaget som både är född och uppvuxen i Härnösand.

Söndagseftermiddagens SM-final spelades mot legendariska Anette Norbergs lag från Stocksund och det avgjordes på sista stenen i åttonde omgången

Två 18-åringar i laget

Mixed spelas med två damer och två herrar där HCK-laget i övrigt bestod av 18-åringarna Linda Stenlund och Wilma Åhlström samt 23-årige Axel Sjöberg.När de inte spelar mixed så spelar Axel för Leksand och Linda för Östersund.

– Tyvärr höll inte isen måttet i helgen, sade en märkbart missnöjd Anette Norberg som fick nöja sig med silvret den här gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.