Emelie Wibron har gjort flest poäng i landslaget Foto: Svensk innebandy

Emelie Wibron från Sundsvall historisk – flest poäng i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

När svenska innebandylandslaget igår fredag vann sin inledande match mot Tjeckien i Euro floorball tour producerade Sundsvallsbördiga Emelie Wibron tre poäng. Därmed är hon den spelare i landslaget som gjort flest poäng någonsin.

– Jag visste att det var inom räckhåll, men det var inget jag tänkte på under matchen, säger Wibron till Svensk innebandy.

Själva matchen vann Sverige med 9-6 även om det till en början satt långt inne. Efter två snabba mål i början av andra perioden kunde Tjeckien gå ifrån till ledning med 4-1. Sedan tog Sverige över allt mer. I mitten av tredje perioden var det helt jämnt, 6-6 innan Sverige gjorde tre raka mål varav ett genom Emelie Wibron.

– Det satt hårt inne idag. Jag tycker att Tjeckien gjorde en jättebra match, framförallt i närkampsspelet så var de riktigt tuffa. Vi fick kämpa hårt för att komma in i matchen och sen för att ta ledningen och till slut vinna, säger Emelie Wibron efter matchen.

198 poäng i landslaget

Ett mål och två assist i matchen betyder också att Emelie Wibron nu gjort flest poäng någonsin i landslagströjan. Det krävdes två poäng för att ta sig förbi Anna Wijks rekord på 196 poäng, något hon själv inte hade koll på under matchen.

– Nej absolut inte. Det är framförallt förbundskapten Åsa Karlsson som påmint mig om att jag närmade mig något rekord när vi var på Finnkampen. Så jag visste att det var inom räckhåll, men det var inget jag tänkte på under matchen. Jag hade inte stenkoll på att det var just då det hände.

Turneringen fortsätter med match mot Schweiz under lördagen och avslutas mot ärkerivalerna Finland på söndag. Chansen är alltså stor att Wibron bygger på sitt rekord ytterligare under helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.