En man på en elsparkcykel som åker upp bredvid en svart bil. Övervakningskamerabilder.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här hotar mannen sin fiende precis framför polisens övervakningskamera i centrala Sundsvall. Foto: polisens förundersökning

Här hotar man på elsparkcykel sin fiende med ett vapen på E14 i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Mannen på elsparkcykeln hade nyligen suttit av sitt fängelsestraff efter att försökt attackera en man med kniv. Nu hotar han återigen sin fiende – men denna gång med ett soft airgun i byxlinningen.

I somras fångade polisens övervakningskamera vapenhotet på E14 i Sundsvall. Männen har länge haft en konflikt, och det ska bland annat handla om ett infekterat svartsjukedrama.

Nu döms mannen, som är från Sundsvall, för olaga hot efter att ha visat upp sin vapenreplika, en luftpistol för mannen i bilen. Tingsrätten dömer mannen till skyddstillsyn.

Polishunden Fräck hittade vapnet i ett buskage nära mannens bostad. Foto: Polisens förundersökning

Redan för ett år sedan dömdes han för försök till grov misshandel och grovt olaga hot mot samma offer. Då hade han och en annan person attackerat mannen i bilen med en kniv.

Även då kom offret körande i sin SUV på E14 i Sundsvall. Polisen tog dem på bar gärning och mannen fick 1 år och 4 månaders fängelsestraff.

Efter den första attacken berättade offret i förhör att han var rädd för sitt liv, och undrade vad som skulle hända om mannen hade en pistol nästa gång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.