niclas burwall ch christina nordenö, socialdemokratiska ledamöter i kommunfullmäktige i Sundsvall

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Niclas Burwall (S) partikamraten Christina Nordenö om klädkoden när Sundsvalls kommunfullmäktige höll möte i stor gala. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Historisk glamour när politiker i Sundsvall firade stadens 400-års jubileum

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen gjorde kommunfullmäktige i Sundsvall sig själva till en del av stadens 400-års jubileum. I stället för det vanliga ”kom som du är”-upplägget var det – dagen till ära – anbefallt tjusig historisk klädsel. Och många av kommunfullmäktiges ledamöter hade tänkt till.

Det var frackar av ålderdomligt snitt, sidenkravatter till bonjour, skira flor, shinglat hår och här och var guppade höga blankpolerade hattar i salen.

Ett vanligt fullmäktige blev en ovanlig tillställning när kommunfullmäktige sammanträdde idag – ett möte som skulle gå i festlig historisk klädsel.

Dagen till ära hölls mötet inte i stadens roströda kommunhus utan i det betydligt mer sjangdobla Stadshuset som alla sina historiska konnotationer, lämpligt nog belägen bara ett kort stenkast från statyn på Stora torget av stadens grundare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.