Hör IFK Timrås ordförande Linda Udd berätta om chanserna att kunna genomföra årets MidNordicCup – och konsekvenserna om klubben tvingas ställa in, i videon ovan.

IFK Timrås rop på hjälp: ”Helt avgörande för vår överlevnad”

Uppdaterad
Publicerad

Mid Nordic Cup kan tvingas ställa in för andra året i rad.

Något som skulle slå hårt mot IFK Timrås ekonomi. Nu vill klubben ha svar gällande eventuella stödpengar från förbundet.

– Det är helt avgörande för vår överlevnad, säger föreningens ordförande.

Start klippet för att höra ordföranden berätta om cupens betyder för klubbens framtid.

Den årliga Mid Nordic Cup är IFK Timrås absolut största inkomstkälla varje år. Det som till stor del bär föreningen.

I fjol tvingades klubben ställa in cupen på grund av Coronapandemin.

I år kan läget bli detsamma.

Föreningen hoppas fortfarande kunna genomföra cupen i någon form i början av augusti. Men om cupen tvingas ställa in får det stora ekonomiska konsekvenser.

– De ekonomiska konsekvenserna blir stora, det är helt klart, det skulle bli ett väldigt tufft år igen, säger föreningens ordförande Lina Udd som betonar att kompensationsstödet från förbundet har varit helt avgörande för föreningen.

Hör henne berätta om exakt vilka konsekvenser det skulle få om cupen inte blir av och vad som händer med föreninges överlevnad om något ekonomiskt stöd inte kommer till i videon ovan.

Hur påverkas din idrottsförening av pandemin? Dela med dig i vår chatt

Nina • Har precis börjat gå på gym och nu ska man sprita träningsredskapen noga. Hoppas detta fortsätter även efter pandemin! Rent och fräscht!

Frida • Vi rör oss mer i år än förut. Mer friluftsliv., skidor slalom. Skridskor. Fjällvandring. Lite ridning, promenader, styrketräning hemma mm. Barnen har aldrig velat vara med i någon idrottsklubb. Där vi bor finns inte mycket mer än fotboll och hockey att göra om man inte kör 7mil typ.

Men vi tycker om att vara aktiva tillsammans som familj och att träffa andra ute får man ju större anledning till numera.

Man får vara lite påhittig själv
De här klubbarna ger en bara en massa extrajobb som förälder och tävlingar med resor för barnen som tar mycket tid från annat .
Så vi är glada att slippa det men jag förstår att andra är väldigt beroende av styrda och tillrättalagda aktiviteter. Att man tycker väldigt mycket om att vara med i en klubb och hålla på med en speciell idrott. De har kanske inte lust eller viljan att anpassa sig till omständigheterna. För dem är det nog lite tufft.

B.G • Dottern rider och utan tävlingar blir det inga pengar och vi förväntas sälja underkläder och gu vet vad. Förstår att pengarna måste in men blir less.

Det har gått över ett år sedan coronapandemin bröt ut i Sverige. Inställda tävlingar och cuper har drabbat många idrottsklubbar i länet hårt.

Hur påverkas ditt idrottande? Eller din idrottsförening av den rådande situationen? Dela gärna med dig av tankar och erfarenheter nedanför.

Träningar och matcher – det här gäller

Yrkesidrottslag* får både träna och spela matcher.

Personer födda 2002 och senare får träna, både inomhus och utomhus, men inte spela några matcher.

Personer födda 2001 eller tidigare (och som inte är yrkesidrottare) får träna, men inte spela några matcher.

(Källa: www.svenskfotboll.se)

* Idrottsutövningen är den huvudsakliga sysselsättningen och utövaren befinner sig på nationell eller internationell elitnivå för seniorer. Detta oavsett vilken inkomst utövaren har och i vilken omfattningen utövaren har inkomster från arbete eller studier. (Källa: Riksidrottsförbundet)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet