Avgående vd Johan Wibron beundrar MoDo Hockeys matchtröjor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Modo Hockeys avgående vd Johan Widebro har varit med om mycket under åtta år i klubben. ”Kanske skriver jag en bok”, skämtar han i klippet. Foto: Hans Lindblom/SVT

Johan Widebro lämnar Modo Hockey – ”Dags för någon annan att ta vid”

Uppdaterad
Publicerad

Han kom till en krisklubb i hockeyallsvenskan med dålig ekonomi och luttrade fans. Nu – när allt pekar uppåt – väljer vd:n Johan Widebro att avsluta arbetet. Redan om någon vecka.

Det är inte ens något nytt jobb som lockat bort vd:n för Modo Hockey.

– Det är dags nu, säger han som om det inte var mer med det.

Vänt ekonomin

Under Johan Widebros ledning har klubben tagit steget tillbaka till SHL och ekonomin, som var usel för åtta år sedan, ser idag tämligen bra ut. Underskottet på en och en halv miljon kronor då har vänts till ett eget kapital idag på 29 miljoner kronor.

Inga planer

Vad Johan Widebro ska göra efter den 1 oktober vet han inte ens själv.

– Det här är ett beslut som jag fattat tillsammans med styrelsen. Vad jag ska göra sen vet jag inte. Först ska jag samla tankarna och reflektera över den här tiden. Sen får vi se vad som händer, säger han.

Tillförordnad vd för klubben blir ekonomichefen Jan Sjölund.

En delad bild som visar två sektioner. Till vänster syns en person klädd i en ljus hoodie, ensam framför en byggnad med glasfönster. Till höger visas en översiktsbild av en stor byggnad. Hägglunds arena i Örnsköldsvik.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här lät Örnsköldsviksbornas reaktioner på Widebros beslut. Hör i klippet. Foto: Hans Lindblom/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.