Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lastbilen i omkörningsfilen på Högakustenbron strax innan olyckan Foto: Ur polisens förundersökning

Lastbilsförarens advokat efter domen: ”Han är mest lättad”

Uppdaterad
Publicerad

Advokat Erik Hansson som försvarat lastbilschauffören efter dödsolyckan vid Högakustenbron är nöjd med domen trots att tingsrätten dömer chauffören som skyldig.

– Tingsrätten har lagt chaufförens berättelse som grund för domen, konstaterar han och menar att bristande skyltning varit avgörande.

Chauffören och hans advokat Erik Hansson hävdade i samband med rättegången att skyltningen på Högakustenbron hade såna brister att det var avgörande vid olyckan.

När Erik Hansson nu fått läsa domen konstaterar han att bristen på skyltar haft en avgörande betydelse för tingsrättens bedömning.

I videon förklarar Erik Hansson varför han tror att tingsrätten dömt som de gjorde.

Erik Hansson betecknar domen som välskriven och även om det är en fällning så är han nöjd.

– Jag tycker att domen är ganska välskriven, man har gått igenom alla moment och tittat på bevisningen. Jag håller inte med i alla delar men det är tingsrätten som dömer.

Erik Hansson har talat med sin klient och som läget är nu kommer man inte att överklaga domen där han befinns skyldig till vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

– Han är mest lättad över att det är över och vill lägga händelsen bakom sig, han är bedrövad över det som hände, säger Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.