Oskar Brusell, Moderaterna, Sundsvalls Kommun

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Oskar Brusell Strid (M) i klippet berätta om det nya förslaget och ger exempel på en annan kommun som har haft en liknande handlingsplan. Foto: Shanker Prem

Moderaternas motion om handlingsplan mot gängbrottsligheten i Sundsvall uppe i fullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna (M) lämnade in motionen som ett svar på den ökande organiserade brottsligheten i Sundsvall. Under måndagen behandlades den i kommunfullmäktige.

– Det finns definitivt en möjlighet för kommunen att vara en aktiv part, säger Oskar Brusell Strid, gruppledare för Moderaterna i Sundsvall.

I sin motion föreslår moderaternas att Sundsvalls kommun ska ta initiativ till att upprätta en strategisk handlingsplan mot organiserad brottslighet i samverkan med andra relevanta organisationer och myndigheter i Sundsvall.

Hör vad Oskar Brusell Strid (M) har att säga om detta förslag i videon ovan.

Fotnot: M, KD, L och SD röstade för motionen, men den fick inte stöd av S,C eller V och röstades därför ner under fullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.