Tommy Sjölund ser fram emot ett ökat engagemang från invånarna i Lugnvik. Foto: SVT/Javier Abalo Aguilar

Så ska fler flytta till Lugnvik – i alla åldrar

Uppdaterad
Publicerad

Lugnvik står i fokus då Kramfors kommun startar ett projekt för att öka attraktiviteten till landsbygden. I projektet kommer kommunen att hålla medborgardialoger med ortens invånare för att ta reda på vilka långsiktiga förändringar som de anser behöver göras för Lungvik.

Kommunen kommer att ta hjälp av Lugnviks IF för att på bästa sätt kunna spegla invånarnas önskemål och krav. Ordförande för föreningen är Tommy Sjölund, som även driver ortens servicecenter.

– Det känns kul att kommunen har valt att fokusera på Lugnvik, jag tycker att vi har gjort oss förtjänt av det, säger han.

Många idéer bland invånarna

Tommy Sjölund kommer, tillsammans med föreningen, att dela med sig av sina kunskaper om området. Han kommer även hitta intervjupersoner till den studie som Umeå universitet skall göra i projektet.

I Lugnvik är invånarna positiva till projektet enligt Tommy Sjölund, som tror på ett ökat engagemang i sakfrågan.

– Jag har inte träffat någon som är emot det här projektet utan det finns många som har åsikter och idéer om det här. Det känns väldigt inspirerande faktiskt, säger han.

Projektet kommer att fortgå till november 2023.

Hör Tommy Sjölund berätta mer om projektet och orten Lugnvik i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.