• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Kronofogde Katarina Wallin blickar ut över platsen på södra kajen i Sundsvall där någon slagit läger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Någon eller några har slagit läger på södra kajen i Sundsvall. I klippet berättar kronofogden Katarina Wallin om hur de handlägger dylika ärenden. Se bilderna från nedskräpningen. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Omfattande nedskräpning vid övergivet läger i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Någon eller några personer har slagit läger längs en gångstig på södra kajen i Sundsvall. Nedskräpningen är total och det har kommit in flera klagomål från privatpersoner till kommunen. Under tisdagen var Kronofogden på plats för att uppmana bosättarna att flytta.

Det ser ut som om någon bott på platsen under sommaren. Något som bekräftas av polisen. Nu verkar ”lägret” övergivet.

Flera klagomål

SVT Västernorrland har tagit del av klagomål som kommit in till kommunen. Någon har även hittat en använd kanyl på platsen och påtalat detta flera gånger.

Skickat ärendet till Kronofogden

– Det här handlar om en bosättning vi noterat för flera veckor sedan och vi har varit där. Vi har sedan skickat ärendet vidare till Kronofogden, berättar Håkan Littzell, sektionschef på mark vid Sundsvalls kommun.

Otillåten bosättning

När SVT kommer till platsen är Kronofogden redan på plats.

– Det handlar om en otillåten bosättning och vi underrättar om att de som håller till här måste flytta, berättar Katarina Wadin, kronofogde.

I klippet ser du omfattningen av nedskräpningen och hör kronofogden om vad som nu händer med lägret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.