Härnösandspolitikern Krister McCarthy står utanför kommunhuset i Härnösand

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Socialdemokraten Krister McCarthy i Härnösand har deltagit i arbetet med förslaget om att förbjuda bemanningsföretag i välfärden. Hör honom förklara varför i videon. Foto: privat

Socialdemokratiskt förslag: Förbjud bemanningsföretag i välfärden

Uppdaterad
Publicerad

Bemanningsföretagen i välfärden kommer att bli en stor valfråga vid riksdagsvalet 2026. Det hoppas en nationell arbetsgrupp inom socialdemokraterna – som föreslår att stafettföretagen ska förbjudas.

Arbetsgruppens förslag so offentliggjordes under måndagen ska ligga till grund för den socialdemokratiska partistyrelsens arbete inför nästa valrörelse.

Tanken är att det ska finnas med i det politiska program som partistyrelsen ska ta fram på partikongressen nästa år.

Bemanningskrisen i Region Västernorrland

”Inte samma förutsättningar”

– Regionerna har inte jämlika förutsättningar att hantera det monster som hyrberoendet har blivit, säger Krister McCarthy (S) som är ordförande i socialnämnden i Härnösands kommun.

Krister McCarthy är en av de som deltagit i den nationellt sammansatta arbetsgruppen – i videon hör du honom förklara varför man föreslår ett förbud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bemanningskrisen i Region Västernorrland

Mer i ämnet