En person lutar sig mot en blå dörr, omgiven av murverk i röd tegel. Personen har på sig en svart läderjacka med en ljust beige krage. Ljuset skapar skuggor som ger en dramatisk effekt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Grannarna har inte sett Therese sedan i slutet av sommaren. Efter Uppdrag gransknings besök flyttades hon igen. Se när SVT:s reporter besöker området och knackar på där Therese bodde . Foto: Thomas Sundberg/SVT

Therese flyttad till ny hemlig ort – se SVT:s reporter leta i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Lägenheten i Örnsköldsvik ekar tom.

Therese har redan innan Uppdrag gransknings program sändes, flyttats till en ny hemlig ort.

Se när SVT knackar på i lägenheten i Örnsköldsvik.

Uppdrag granskning har berättat om Therese, som för tre år sedan försvann efter att hennes förvaltare ordnat hemlig folkbokföringsadress och flyttat henne till okänd ort.

I Örnsköldsvik återfanns Therese, 65 mil från hemmet i Degerfors. Nu är hon flyttad igen, bara några dagar efter Uppdrag gransknings besök.

Enligt en granne till Therese var en av hennes assistenter utanför lägenheten för drygt en vecka sedan. Sedan dess har ingen varken kommit eller gått och lägenheten ekar tom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.