En man som står i baren på en pub. Han ser glad ut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har ökat under hela året, så det är roligt” säger David Eklöf ägare av restaurang Old Oak i Sollefteå som även kör nattklubbstema vissa helger. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Värnpliktiga sätter fart på Sollefteås krogliv – har flera nattklubbar

Uppdaterad
Publicerad

Intresset bland unga för att gå ut på restauranger och nattklubbar har minskat på många platser, men i Sollefteå går trenden åt andra hållet.

– Regementet med de värnpliktiga har gjort att det blir ett helt annat liv på stället, säger David Eklöf som driver restaurangen Old Oak i Sollefteå.

Den här veckan pågår en stor övning, då finns inte tid för krogbesök. Men vanligtvis lockar Sollefteås uteställen de värnpliktiga.

– Det är alltid härligt att ta sig en öl efter en hård vecka, säger Eddi Ottosson som gör värnplikten på Västernorrlands regemente I 21.

Nytt regemente

Många av de värnpliktiga på I 21 är flitiga besökare på Old Oak eller ”Eken” som den kallas. Antalet värnpliktiga i Sollefteå ska nästan fördubblas under de närmaste åren. Och ett helt nytt regemente ska byggas.

David Eklöf ser de värnpliktiga och byggnationerna av ett nytt regemente i Sollefteå som en viktig pusselbit för Sollefteå att bli attraktivare.

– Vi har ökat under hela året, så det är roligt, säger David Eklöf ägare av restaurang Old Oak i Sollefteå som även kör nattklubbstema vissa helger.

Rekryterna kommer i stora grupper

David Palmgren går sista året på skidgymnasiet i Sollefteå och jobbar extra i baren. Han tycker det är trevligt med rekryterna som ofta kommer i lite större grupper.

– De är viktiga gäster hos oss. De lockar hit folk, och det är kul med nya ansikten, säger han.

Häng med när SVT Västernorrlands reporter tar tempen på kroglivet i Sollefteå i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.