Illamående, kräkningar och diarré var några av de symtom som flera spelare drabbades av i samband med matcherna. Något som Aftonbladet var först med att berätta.
– Jag tror att alla lag har haft en ganska stor del av spelarna som blev akut magsjuka efter det här, säger Hansa Andersson, lagledare för Järfälla damlag.
Prover togs på vattnet
Projektledaren Alf Westerdahl berättar att man tog flera prover på vattnet och de resultaten kom en vecka innan matcherna drog igång.
– Alla testerna visade att vattnet var tjänligt. Vi tog inga prov precis innan eftersom det tar tre dagar innan man kan få ett resultat, så då hade vi inte fått något resultat i tid, säger han.
Finns det någonting man hade kunnat göra för att förhindra det här?
– Jag kan inte uttala mig om det, jag är ingen expert.
Alf Westerdahl beklagar händelsen.
– Jag tycker det är beklagligt och jag tycker jättesynd om alla som blivit drabbade.
Beachvattenpolo känsligt för vattenkvalitet
Det är inte första gången något sånt här inträffar. Hansa Andersson berättar att en liknande händelse inträffade under förra årets SM-vecka.
– Vattenpolo är ju en kampsport. Man trycker ner varandra under ytan och det blir mycket vatten som kommer in i munnen. Det gör att sporten är väldigt känslig för vattenkvalitén.
De som insjuknade under tävlingsdagarna och efteråt mår nu bättre, av de spelare som Hansa Andersson känner till.
De lokala Västeråslagen som deltog i turneringarna klarade sig utan några symtom.
– Vi hade två lag med. Det är ingen som har haft några större problem med magen. Någon har varit lite hängig men vi har klarat oss ganska bra, säger Jacob Lithammer, medlem i polokommittén i Västerås simsällskap.