Misstänkt förberedelse till mord i Västerås – två unga män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män har anhållits misstänkta för grovt vapenbrott och förberedelse till mord i Västerås. Detta efter en polisinsats i Vallby och Bäckby under fredagen efter att allmänheten slog larm om en motorcykel som körde i hög hastighet på cykelbanor.

På fredagskvällen uppgav polisen att man utredde ett grovt brott. I övrigt var uppgifterna mycket knapphändiga, men ingen person ska ha kommit till skada.

Under lördagsförmiddagen meddelar polisen fler detaljer kring den insats man genomförde i Västerås på sin hemsida. Flera samtal hade under fredagskvällen inkommit från allmänheten om en motorcykel med två personer som ska setts köra i hög hastighet på cykelbanor i trakterna kring Vallby och Bäckby.

”Beväpnad med skarpt vapen”

När en polispatrull senare hittade motorcykeln ska fordonet först ha dumpats. Därefter ska de båda misstänkta ha flytt till fots. En man i 20-årsåldern fångades in på platsen. Polisen uppger att han då var ”beväpnad med ett skarpt vapen”.

Därefter greps ytterligare en person, en man i 18-årsåldern. De båda männen anhölls natten mot lördag, misstänkta för grovt vapenbrott och förberedelse till mord.

– Just nu kan jag inte säga något mer om brottet. Ärendet ligger hos åklagare just nu, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.