Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vatten, tjocktröjor och läppbalsam, några av de saker konsertbesökare gärna hade tagit med sig in. – Det gäller att anpassa sig, säger Mira Källgren som klarade sig med en mobiltelefon. Foto: Hanna Eklund/SVT

Väskförbud på Cityfestivalen – hör vad besökarna tycker

Publicerad

Det är inte tillåtet att ta med sig väskor in på konsertområdena vid Fiskartorget och Brasseriet under Cityfestivalen i Västerås. SVT Västmanland gav sig ut för att höra hur besökarna valde att hantera detta.

– Man får prioritera bort allt, så jag ska bara ha en mobiltelefon med mig in, säger Mira Källgren, som kommer tillsammans med ett helt gäng tjejer för att kolla på konserter i hettan.

– Alla sköter sig jättebra, men det är ju extremt varm och vi uppmanar besökarna att dricka vatten, säger Mattias Dahlberg som är gruppchef vid väskkontrollen.

Väsk- och vätskeförbud

En konsertbesökare påpekar att det inte är tillåtet att ta med sig vatten in.

– Det stämmer, de får inte ha med några vätskor in, så har de en flaska får de hälla ut innehållet, men sedan finns det vatten att fylla på därinne, säger Mattias Dahlberg.

Undantag

I vissa fall görs undantag, som för skötväskor och personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.