Hotade elever på skola i Kolbäck med kolsyrepistol – 17-åring åtalas för vapenbrott

Publicerad

I mars i år gick den maskerade 17-åringen in på Tunboskolan i Kolbäck med en kolsyrepistol. Nu har åtal väckts mot pojken, som misstänkt för två fall av vapenbrott och två fall av grovt olaga hot.

Strax innan klockan 14 den aktuella dagen gick pojken in på skolan. Med sig hade han en kolsyrepistol som ska ha riktat mot tre elever. Två av eleverna ska dessutom ha jagats inne i Tunboskolans lokaler av den beväpnade 17-årigen.

Skolan inrymdes

I samband med händelsen inrymdes personal och elever. Drygt en timme senare greps pojken på en buss i närområdet. Ingen skadades i samband med händelsen.

17-åringen är nu åtalad för två fall av grovt olaga hot, två fall av vapenbrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Det efter att han vid tillfället också hade med sig två fällknivar, varav en med integrerat knogjärn.

Knivarna och en ansiktsmaskering hittades i hans jacka i samband med gripandet.

I videon nedan: Mamman Kristina kritisk efter hot mot Tunboskolan

Skolgård med lekställning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”När vi fick informationen från skolan var barnen redan hemma”. Kristina Karlsson, förälder till en elev på Tunboskolan, var kritisk till kriskommunikation när eleverna blev inrymda i mars. Foto: Hanna Eklund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.