Samuel Dahl och Roma

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Måste väl försöka lära mig lite italienska” – i klippet berättar Samuel Dahl mer om den nya vardagen i italienska Serie A-klubben Roma. Foto: Rasmus Hammarström/SVT och privat

Landslagsspelaren Samuel Dahl om drömflytten till Roma: ”Ruskigt taggad”

Uppdaterad
Publicerad

Han har på ett år gått från Örebro SK i superettan, via Djurgården och landslaget, till att skriva på för italienska AS Roma.

– Jag hoppas på så många minuter som möjligt. Jag är ruskigt taggad, säger 21-årige Samuel Dahl.

I lördags gjorde Västeråssonen Samuel Dahl sina första minuter för Romklubben i en träningsmatch mot Olympiakos.

När SVT pratar med ytterbacken har det bara gått några dagar sedan den spektakulära övergången från Djurgården blev klar. Mycket tid har gått till att lära känna nya klubben och hitta en lägenhet.

– Det är mycket som ska falla på plats. Jag har varit väldigt trött de här dagarna måste jag säga. Det kanske inte bara är på grund av fotbollen, utan också på grund av allt annat som händer samtidigt, säger Samuel Dahl från hotellrummet.

Från superettan till Serie A på ett år

Samuel berättar att det gått fort i karriären den senaste tiden.

– Sedan jag kom till Örebro SK har jag väl egentligen inte hunnit sätta mig ner och tänka på vad som har hänt. Jag har bara spelat fotboll och kanske är det så det ska fortsätta vara. För uppenbarligen så går det ganska bra, säger han.

”Måste väl försöka lära mig lite italienska” – i klippet berättar Samuel Dahl mer om den nya vardagen i italienska Roma.

Samuel Dahls familj

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var lite högtidligt” – i klippet berättar föräldrarna Åsa Andersson och Örjan Dahl samt systern Ophelia Dahl om Samuel Dahls flytt till Serie A-klubben Roma. Foto: Rasmus Hammarström/SVT och privat

Samuel Dahl

Född: Västerås
Ålder: 21 år
Moderklubb: IFK Västerås
Tidigare klubbar: Västerås IK, Västerås SK, AIK, Örebro SK, Djurgårdens IF
Aktuell: Klar för AS Roma i italienska Serie A, den dyraste övergången för en ytterback från allsvenskan någonsin, enligt Aftonbladet. En övergång som kan bli värd uppemot 70 miljoner kronor om alla bonusar slår in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.