Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Retrospel kan vara både involverande och avslappnande, säger retrogamern Per-Anders Knutsson i Västerås. Foto: Iris Tiitto/SVT

Per-Anders snodde brorsans tv-spel och blev retrogamer

Uppdaterad
Publicerad

Det började med att han snodde sin brorsas tv-spel för sisådär 20 år sen. Sen dess har retrogamern Per-Anders Knutsson i Västerås, också känd som CMD, gibbat – spelat – mer eller mindre regelbundet.

– Retrospel kan vara både involverande och avslappnande. Eller uppiggande och underhållande. Det beror på dagsformen, säger han. Och så tillägger han att det känns bra att hålla igång hjärnan med kluriga pussel.

Per-Anders Knutsson i Västerås är en retrogamer och samlare av gamla tv-spel, men för honom får inte tv-spelen vara yngre än 20 år för då är de alldeles för nya.

Det enkla lockar

– Det är det enkla som lockar med de gamla tv-spelen. Det är bara starta och börja spela.

Och brorsans gamla tv-spel har han än idag i sin samling av retrospel.

– Han fick aldrig tillbaka det. Jag tror att jag har förvaltat det bättre.

I klippet visar Per-Anders upp sin retrosamling.

Lista: Här är spelsamlarens bästa rariteter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spelsamlaren P-A Knutsson har ett komplett exemplar av klassikern ”Super Mario Bros.” som han värderar högt. Foto: Iris Tiitto/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.