Sverige har tävlat i mästerskapet sedan i lördags, bland annat med den viktiga första grenen som gick ut på producera 110 kuvert av en trerättersmeny där juryn slumpmässigt väljer ut fem tallrikar av varje rätt för bedömning.
I det momentet gick det utmärkt, vilket öppnade dörren till en topplacering, skriver kocklandslaget på sin hemsida.
Andra grenen
I tisdags var det dags för den andra grenen, då laget skulle presentera en avsmakningsmeny som lyfte lokala smaker och tekniker med ett tema. Valet av tema föll på ”Embrace” (omfamna på engelska), vilket skulle symbolisera samarbete.
”Såklart besvikna”
Under torsdagen meddelades resultaten och för Sverige blev det silver, före bronsmedaljören Norge. Vann gjorde Schweiz.
”Vi är såklart besvikna att vi inte riktigt nådde hela vägen fram, siktet har varit inställt på att försvara vårt guld sen vi började träna ihop som lag. Vi hade tyvärr inte marginalerna på vår sida och det var en riktigt tight strid i toppen där Schweiz bjöd på tufft motstånd”, säger Jens Ericsson, general manager, till landslagets hemsida.