Foto: Daniel LEAL / AFP

SVT Nyheter sänder extra och rapporterar dygnet runt om kriget i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter bevakar kriget i Ukraina dygnet runt. Under helgen planeras flera extrasändningar och online kan du hela tiden följa utvecklingen.

Natten till den 24 februari inledde Ryssland en storskalig invasion av Ukraina. Säkerhetsläget beskrivs som det allvarligaste sedan andra världskriget.

Våra korrespondenter på plats

Nyhetsbloggen

SVT har korrespondenter som rapporterar på plats i Ukraina. David Boati, Europakorrespondent, rapporterar från Bryssel och Stefan Åsberg, Washingtonkorrespondent, följer reaktioner och utveckling i USA. I Stockholm rapporterar SVT:s utrikesreportar i direktsändningar, gör sammanfattande reportage i tv och online.

Extrasändningar och dygnet runt-rapportering på svt.se

SVT Nyheter rapporterar dygnet runt på svt.se och här publiceras senaste nytt om Rysslands invasion i Ukraina.

Morgonstudion förlängs denna vecka och sänder 06.00—10.00 i SVT1. Därefter går vår Direktdesk upp och sänder hela dagen fram till kl 17.20 i SVT2, då ordinarie nyhetsblock går i gång.

Rapport sänder 12.00, 16.00 och 18.00-sändningen förlängs till en halvtimme. Rapport 19.30 sänder som vanligt och Aktuellt 21.00 i SVT2 förlängs till 45 minuter. Sena Rapport sammanfattar dagen i SVT1.

På lördag och söndag sänds Morgonstudion 9.00-11.00. Direktdesken rapporterar om nyhetsläget på SVT.se och på SVTPlay. Agenda förlänger sändningen även denna söndag.

Den dramatiska utvecklingen kommer också att prägla samhällsutbudet framöver i bland annat Utrikesbyrån och Ekonomibyrån. En specialinsatt Agenda-hearing om Sveriges säkerhet planeras också.

Chatt med Lilla Aktuellt

Utvecklingen väcker många frågor och stor oro hos barnen. Lilla Aktuellt fokuserar helt på händelseutvecklingen i Ukraina och har bland annat öppnat en chatt i SVT:s Duo-app där barnen redan har ställt hundratals frågor och fått svar från både reportrar och experter på ett språk som barnen kan ta till sig av.

Publiken vänder sig till SVT vid allvarliga nyhetshändelser. Det är det nu. Vi ska göra vårt yttersta för att leva upp till de höga och befogade förväntningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyhetsbloggen

Mer i ämnet