Flera av barnen som släpptes var under 12 år gamla. I samband med frisläppandet hölls tre separata ceremonier i staden Bambari, omkring 20 mil nordost om huvudstaden.
Barnen har stridit för grupper kopplande till den kristna rebellgrupperna anti–Balaka och den islamistiska rebellgruppen Seleka. Tidagare i veckan slöts ett fredsavtal mellan tio rebellgrupper och förhoppningen är avtalet ska stoppa rekrytering av nya barnsoldater.
Barnen har genomgått hälsoundersökningar och kommer att få stöd för att återförenas med sina familjer. Några av dem kommer att placeras i fosterfamiljer, uppger Unicef.
– Var och en av dem kommer att behöva omfattande stöd och skydd så att de kan återuppbygga sina liv och återuppta sin barndom, säger Unicef–representanten Malick Fall.
Vanstyre och krig
Den före detta franska kolonin, som blev självständig 1960 är ett av Afrikas fattigaste länder. Centralafrikanska republiken har sedan självständigheten präglats av politiska strider, inbördeskrig och vanstyre.
2012 kollapsade fredsprocessen som inleddes efter de krig som härjade landet mellan 2004 och 2007. Sedan dess har landet sjunkit allt djupare ner i en våldsspiral. 2013 störtades regeringen efter en offensiv ledd av Seleka, något som utlöste sekteristiskt våld mellan muslimska och kristna grupper. Striderna har kostat tusentals människor livet och skapat en flyktingvåg på omkring en miljon människor.