USA: Svarta väljare väntas rösta Trump i större grad än förra valet. Republikanen Leon Benjamin, grundare av Maga Black, intervjuas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Republikanen Leon Benjamin, grundare av Maga Black, om varför svarta väljare väntas rösta på Trump i större grad. Foto: TT / SVT

Allt fler svarta amerikaner överger Demokraterna

Uppdaterad
Publicerad

Kamala Harris ser i dagsläget ut att kunna samla ett överväldigande stöd bland USA:s svarta väljare på valdagen. Men många av dem har samtidigt bestämt sig för att inte rösta på Demokraterna, visar en undersökning av New York Times.

– Förändringen sker i realtid, säger republikanen Leon Benjamin i Morgonstudion.

Färre än åtta av tio svarta väljare svarade i undersökningen att de kommer att lägga sin röst på Kamala Harris. Det är fler än antalet som sa att de skulle rösta på Joe Biden precis innan han drog tillbaka sin presidentkandidatur, men samtidigt ett stort tapp jämfört med valet 2020 då 90 procent röstade på Demokraterna.

Enligt den republikanske politikern Leon Benjamin så är det främst ekonomin som fått många att ändra sig.

USA-val 2024

– Frågorna om vad som pågår i deras plånböcker, med ekonomin, besvaras inte av Demokraterna, säger han.

Hör Leon Benjamins förklaring i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet