Demokraternas presidentkandidat Joe Biden och vicepresidentkandidat Kamla Harris vid ett valmöte i början av oktober.

Bidens kampanjbuss omringad av Trumpanhängare på motorväg

Uppdaterad
Publicerad

En buss tillhörande Joe Bidens presidentkampanj omringades av en mängd bilar på motorvägen i Texas rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Enligt Bidens kampanj viftade bilförarna med Trump-flaggor och försökte få kampanjbussen att sakta ner.

Händelsen utreds nu av FBI.

Det var när kampanjbussen tillhörande den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden och vicepresidentkandidaten Kamala Harris var på väg från San Antonio till Austin i Texas som den omringades av bilar på motorvägen.

På videoklipp från händelsen som CNN har publicerat syns hur bilförarna viftar med Trump-flaggor och kör upp nära kampanjbussen.

Presidentvalet i USA 2020

Biden var inte ombord

Enligt Bidens presidentkampanj ska bilarna ha försökt få bussen att köra av motorvägen eller köra saktare.

Varken Joe Biden eller hans vicepresidentkandidat Kamala Harris fanns ombord på bussen. Enligt källor till CNN ska den tidigare senatorn Wendy Davis ha rest med, men hennes medarbetare har inte kommenterat uppgifterna.

Kampanjarbetarna ombord slog larm till polisen som sedan eskorterade bussen till destinationen.

Efter händelsen ska Bidens kampanj ha ställt in två planerade evenemang i Texas. FBI bekräftar att man utreder händelsen.

Trump kritisk

President Donald Trump har retweetat ett av videoklippen och skrivit ”I love Texas!”. Senare under helgen ilsknade han till på FBI:s utredning:

”Enligt min åsikt så gjorde inte dessa patrioter något fel”, skriver han på Twitter och menar att man i stället borde utreda ”anarkister och Antifa-agitatorer som sätter eld på våra städer som styrs av demokrater”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet