Här slår drönare ner i bostadsområdet i Moskva.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här slår drönarna ner i ett bostadsområde i Moskva. En kvinna i 40-årsåldern uppges ha dödats. Foto: Reuters

Brinnande bostadshus i Moskva efter drönarattack

Uppdaterad
Publicerad

Efter Rysslands massiva attack mot ukrainska städer i förra veckan genomförde Ukraina under natten till tisdag en av sina största drönarattacker mot Ryssland. För första gången dödades en civilperson i Moskva.

Ryska försvarsministeriet meddelade på tisdagsmorgonen att 144 ukrainska drönare skjutits ned över nio ryska regioner. 20 av dem flög över Moskvaregionen och drönardelar träffade bostadshus. Enligt ryska försvaret är det den hittills största attacken mot huvudstadsregion.

Tre flygplatser stängdes

Under drönaranfallet stängdes flygplatserna Zshukovskoje, Demodedovo och Vnukovo. 48 flygplan dirigerades om till andra flygplatser, enligt ryska luftfartsmyndigheten.

Kriget i Ukraina

Flera bostadshus nära flygplatsen Zshukovskoje träffades och en kvinna i 40-årsåldern uppges ha dödats, minst två personer ska vara svårt skadade.

– Chock, stress. Vi sprang, men hann ta med oss hunden, det var som i en skräckfilm. Det var verkligen läskigt, säger en boende till den statliga nyhetsbyrån RIA Novosti.

Andra stora drönaranfallet på kort tid

1 september attackerades 15 regioner och ryska luftförsvaret uppgav att 158 drönare sköts ner i vad som beskrivs det hittills största ukrainska drönaranfallet.

Ryssland har sedan den fullskaliga invasionen i februari 2022 genomfört så gott som dagliga attacker mot civila mål i Ukraina och dödat fler än 10 000 civila enligt FN.

Se klippet: SVT verifierar – här är områdena där de ukrainska drönarna slog ner

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet