Det har tidigare rapporterats om att konsultfirman dragit in sitt inhämtande av data i USA, men nu skriver Wall Street Journal, WSJ, och flera nyhetsbyråer att Cambridge Analytica helt upphör med sin verksamhet.
Grundaren av det brittiska moderbolaget SCL Group, som äger Cambridge Analytica bekräftar nedläggningen för WSJ. Nedläggningen beror delvis på att företaget förlorat klienter, samt att de står inför rättsliga kostnader efter Facebook-skandalen.
Man har ansökt om att börja processer för att lösa företagets oförmåga att betala sina skulder i Storbritannien, skriver Reuters. Vidare har företaget förklarar sig bankrutt.
Fortsatt utredning
Facebook har sagt att de kommer att fortsätta undersöka hur Cambridge Analytica kommit över data trots nedläggningen. Målet är att komma till botten med vad som hände och för att kunna motverka att något liknande sker igen, skriver AP.
Cambridge Analytica menar fortfarande att företaget inte har gjort någonting fel och att de ”målats upp som bovar” i media, och på grund av detta tvingas nu företaget att stänga igen. Det skriver företaget i ett uttalande.
Samlade personlig information
Cambridge Analytica hamnade i blåsväder efter att det under våren 2018 uppdagades att företaget samlat in personlig information om miljoner Facebook-användare, i många fall utan deras vetskap.
Företaget anklagas även av en före detta anställd för att ha använt informationen för att hjälpa Donald Trump i valet 2016.
TT avslöjade vidare att omkring 55 000 svenska Facebookkonton beräknas finnas med bland de personliga uppgifter som analysföretaget kommit över.