Demokraten och kongressledamoten Adam Schif Arkivbild. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Demokraten Adam Schiff uppmanar Joe Biden att kliva åt sidan

Uppdaterad
Publicerad

Demokraten och kongressledamoten Adam Schiff ansluter sig till den grupp partikamrater som uppmanar USA:s president Joe Biden att dra sig tillbaka från presidentvalet.

Schiff blir därmed en av de tyngsta demokraterna som uttrycker tvivel för presidenten, rapporterar amerikanska medier.

”Joe Biden har varit en av de mest betydelsefulla presidenterna i vår nations historia, och hans livslånga tjänstgöring som senator, vicepresident och nu som president har gjort vårt land bättre”, säger han enligt ett uttalande.

USA-val 2024

Kritik efter debatt

"Men vår nation står inför ett vägskäl", fortsätter han, och tillägger att en andra mandatperiod för Republikanernas kandidat Donald Trump kommer att "underminera själva grunden för vår demokrati" och att han är tveksam till om Biden kan besegra Trump i valet i november.

Ett tjugotal av av Demokraternas 213 ledamöter i representanthuset har uppmanat presidenten att hoppa av valet. Kritiken inleddes efter Bidens katastrofala insats i en tv-sänd debatt mot Trump i juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet