Demonstranter i bråk med fransk polis

Publicerad

Demonstranter kastade föremål mot poliser och tände eld på bilar och skräpkorgar i Parisförorter på lördagen. Spänningarna har ökat efter misstänkt polisbrutalitet när en man i Aulnay-sous-Bois greps för drygt en vecka sedan.

En polis är föremål för utredning av misstänkt våldtäkt och tre andra för överdriven våldsanvändning den 2 februari i samband med att en 22-årig man greps.

Den 7 februari utbröt oroligheter som upprepades under lördagen.

Polisen i Parisprefekturen uppgav att omkring 2.000 personer samlades fredligt i Bobigny, i närheten av Aulnay-sous-Bois, till stöd för den gripne unge mannen, som kallas Theo. Efter ett tag började en del i folkmassan kasta molotovcocktails mot kravallpolisen.

Flera fordon stacks i brand och poliser var tvungna att ingripa för att rädda ett litet barn som var instängt i en brinnande bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.