Volodymyr Zelenskyj och SVT:s reporter Oscar Schau.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fem punkter – här är innehållet i Zelenskyjs segerplan. Foto: Ukrainas presidentkansli & Filip Brusman

Det innehåller Volodymyr Zelenskyjs segerplan

Uppdaterad
Publicerad

Ukrainas president Zelenskyj har nu presenterat sin segerplan för världen. Om Ukrainas allierade ger landet vad det ber om och samtidigt sätter press på Ryssland kan kriget få ett slut redan nästa år, enligt honom.

Segerplanen har i detalj presenterats för USA:s president Joe Biden samt för ledarna i Storbritannien, Frankrike, Italien och Tyskland.

Ukraina vill bland annat bli inbjudna till Nato och vill även få lov att avfyra långdistansrobotar mot mål djupt inne i Ryssland, men har hittills inte fått igenom någon av punkterna.

Kriget i Ukraina

Budskapet från Ukrainas partners är trots detta att de står på deras sida och tänker arbeta för att de vinner kriget.

Hör mer om vad planen innehåller och om hur den beskrivits av kritikerna i videon ovan.

ALT-text: En person står framför ett minnesmonument dekorerat med blomsterarrangemang och flaggor. Monumentet är fyllt med bilder och minnessaker som hedrar de som fallit i kriget. Bakgrunden domineras av många färgglada flaggor och en stor mängd blommor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Tror inte att fredsplanen tar oss närmare seger” – hör ukrainarnas tankar om Volodymyr Zelenskyjs plan för fred. Foto: Reuters

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet