Mörkret faller utanför fönstret. Inne i radiostudion hälsar programledaren Ahmed på kvällens första gäst. ”Mustafa” berättar att hans kvarter i Mosul är inringat av strider mellan terrororganisationen IS och den irakiska armen. Han undrar om han ska våga försöka fly.
Under de två och ett halvt år som den Islamiska Staten har styrt Mosul har invånarna blivit allt mer isolerade. Till exempel är mobiltelefoner, internet och TV förbjudet – och endast IS egen radiostation är tillåten att lyssna på.
”Tar stora risker”
Men hit till Radio Ghads program ”Ge din röst” ringer invånare inifrån Mosul i största hemlighet. Lyssnarna berättar om livet under IS, om striderna som omger dem och om hur terrorgruppen använder civila som mänskliga sköldar i de nu pågående striderna.
Programledaren uppmanar dem att vara försiktiga, att inte gå nära ett fönster eller upp på taket för att få bättre täckning.
– Våra lyssnare tar stora risker. Den som äger ett aktiv simkort kan straffas med döden av IS. Men Mosulborna vill att folk ska lyssna på dem, att deras röster ska bli hörda, säger radiostationens grundare Mohamed al-Moslawi.
Berättar om striderna
Just nu pågår strider inne i och utanför Mosul. FN tror att en miljon människor kan komma att fly ut ur staden under den nu pågående offensiven som inleddes för en månad sedan.
Det är en stark känsla att sitta i studion och lyssna till samtalen från invånarna som befinner sig under IS kontroll. En man som ringer frågar om friheten kanske är nära nu, eftersom han kan höra striderna.
En kvinna säger att all mat är slut i affärerna i hennes område. Och när 20-åriga Nour berättar att hennes bästa väninna dödats av en prickskytt kommer tårarna i kontrollrummet.
– Hon gifte sig för en månad sedan. En prickskytt dödade henne idag, säger Nour och brister i gråt.
Medarbetarna hotas också
Programledaren Ahmed drar efter andan och torkar sina ögon med händerna. Det gör han och teknikerna i studion flera gånger under kvällens sändning.
Med isoleringen kan vänner bo helt nära varandra utan att veta om deras närstående har lyckats lämna Mosul eller kanske inte längre lever.
– IS stör ut vår sändare ibland och då får vi byta frekvens, säger Mohamed al-Moslawi.
Han och de andra medarbetarna har flera gånger hotats av IS-medlemmar i direktsändning och uppger inte sina riktiga namn. De är också filmade så att deras ansikten inte syns i vårt reportage.
Radiochefen säger att hans mål är att skapa fickor av normalitet därinne i staden där terrororganisationen utropade sitt kalifat.
– Det är därför vi spelar musik som är förbjuden av IS. Människor vill lyssna till musik och de vill veta vad som hänt deras nära och kära. De vill veta vad som händer utanför Mosul. Det är det som ger hopp, säger Mohamed al-Moslawi.
Fakta: Mosul
Mosul hade två miljoner invånare i sin senaste folkräkning och togs över av IS under sommaren 2014.
För en månad sedan inleddes offensiven mot IS ledd av den irakiska armen och kurdiska peshmerga-styrkor, understödda av amerikanskt stridsflyg och flera andra länders specialförband.
FN spår att en miljon människor kan komma att fly ut ur staden under den nu pågående offensiven och har varnat för en humanitär katastrof. Hittills har fler än 50 000 människor flytt, de flesta under de senaste två veckorna.