• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Utanför en synagoga i södra Frankrike inträffade en explosion på lördagsmorgonen. Foto: PASCAL GUYOT

Explosion vid synagoga i Frankrike: ”Terrorhandling”

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat utanför en synagoga i södra Frankrike. En polis ska vara skadad, enligt uppgifter till AFP. En misstänkt har gripits.

– Våra tankar går till de troende i Grande-Motte-synagogan och till alla judar i vårt land, skriver president Emmanuel Macron på X.

Vid halv niotiden på lördagsmorgonen noterade brandmän två brinnande bilar utanför synagogan i orten La Motte nära Montpellier. Enligt uppgifter till le Parisien ska en gascylinder har exploderat i en av bilarna.

Två dörrar till synagogan ska också ha börjat brinna, men det är oklart om de fattade eld i samband med explosionen.

Fem personer, varav en rabbin, befann sig i synagogan men klarade sig oskadda.

En övervakningsbild från platsen visar hur en man iklädd en palestinsk flagga springer från platsen, skriver Le Parisien.

Natten mot söndag meddelar den franske inrikesministern Gérald Darmanin på X att en person misstänkt för dådet har gripits.

”Tack till polisen ...” tillägger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.