Människorättsorganisationen Human Rights Watch anklagar också Burma för brott mot mänskligheten.
– Massakrer på bybor och massmordsbränder som driver människor från deras byar utgör brott mot mänskligheten, säger James Ross hos organisationen.
480.000 människor från den muslimska folkgruppen rohingya har den senaste månaden flytt från delstaten Rakhine över gränsen till Bangladesh, enligt hjälporganisationer.
60 procent av dem som flytt är barn, och många av dem är ensamkommande. Bangladesh planerar nu att införa särskilda läger för barnen, men hittills innebär planerna bara 6.000 platser. Omkring 1.580 barn har registrerats av myndigheterna.
Jämförs med etnisk rensning
Den burmesiska militären säger sig genomföra insatser mot terrorister i området Rakhine, efter ett antal attacker mot polisstationer den 25 augusti. Men enligt flyende har byar bränts och civila dödats och skadats i en operation som FN:s generalsekreterare António Guterres jämfört med etnisk rensning.
FN:s säkerhetsråd ska träffas på torsdag för att prata om våldet i Burma, på begäran av Frankrike, Storbritannien och fyra andra länder. FN-chefen António Guterres ska då informera om krisen.
Samtidigt planeras en delegation från Burma resa till Bangladesh nästa vecka för att diskutera frågan.