Burmas regering nekar till anklagelserna, enligt nyhetsbolaget Al Jazeera, men vill inte tillåta internationella observatörer att undersöka dem.
IOM (International Organization for Migration) samordnar de humanitära insatserna för de människor ur den förföljda muslimska minoritetsgruppen rohingya som flytt från Burma. Närmare en halv miljon beräknas ha flytt över gränsen till Bangladesh den senaste månaden.
Behandlat dussintals
IOM:s läkare har behandlat dussintals kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp den senaste månaden, enligt ett pressmeddelande, men IOM uppger samtidigt att mörkertalet sannolikt är stort.
– Jag kan inte nog betona hur omöjligt det är att förstå vidden av övergreppen enbart baserat på det antal vi känner till. Den här typen av våld och övergrepp underrapporteras även under goda förhållanden, säger William Lacy Swing.
Han säger att IOM arbetar med att förhindra fler övergrepp, men att förhållandena i de överfulla flyktinglägren försvårar insatserna.
”De torterade oss”
Al Jazeera har pratat med två systrar som berättar hur de blivit våldtagna av burmesiska soldater. De unga kvinnorna räddades senare av andra flyktingar.
– De torterade oss. De mördade våra föräldrar. De tog ut oss i djungeln och tvingade ner oss på marken, säger 25-åriga Minara.
Hennes 22-åriga syster Aziza berättar att hon våldtogs av två män och att hon förlorade medvetandet.