En man i orangea astronautkläder viftar med en amerikansk flagga.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En guvernör från rostbältet, en öppet homosexuell transportminister och en tidigare stridspilot och astronaut. Vem kan stå vid sidan av Kamala Harris som hennes parhäst i presidentracet om hon vinner nomineringen? Hör analysen från USA-korrespondent Fouad Youcefi i klippet. Foto: John Raoux/AP/TT och SVT

Fyra av Kamala Harris möjliga kandidater till vicepresidentposten

Publicerad

Sittande vicepresidenten Kamala Harris tar nu sikte på att bli Demokraternas presidentvalskandidat. Och spekulationerna om vem som kan bli hennes ”running mate” är redan i full gång.

USA:s transportminister Pete Buttigieg. Josh Shapiro, guvernör i vågmästarstaten Pennsylvania – och tidigare astronauten Mark Kelly. Det är några av de personer som anses kunna ta rollen som vicepresident vid sidan om Kamala Harris, enligt SVT:s USA-korrespondent Fouad Youcefi. Men fler namn än så finns med i spekulationerna.

Att hon verkligen blir presidentkandidat är däremot fortfarande oklart. Samtidigt som Kamala Harris, i egenskap av Joe Bidens vicepresident, har klivit fram som det självklara huvudalternativet efter hans avhopp kan någon fortfarande utmana henne om nomineringen på Demokraternas konvent i augusti. Då utses formellt partiets presidentkandidat.

Hör analysen från USA-korrespondent Fouad Youcefi i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet