Israels största fackförbund Histadrut utlyste på måndagen en generalstrejk i hela landet.
Under två timmar stängdes den Internationella flygplatsen Ben Gurion ned. På gatorna på flera platser runt om i Israel blockerades trafiken.
Buss- och tågtrafik stod delvis still. Flera skolor och universitet, liksom banker och köpcentrum, höll stängt.
Målet var att pressa Netanyahu
Hundratals personer samlades utanför försvarsdepartementet i Tel Aviv. Målet med strejken var att pressa Israels premiärminister till en uppgörelse med terrororganisationen Hamas så att gisslan ska kunna släppas fri.
Premiärminister Benjamin Netanyahu och finansminister Bezalel Smotrich krävde att strejken, som utlysts av Histadrut, skulle stoppas. Smotrich kallade strejken för ”politisk och olaglig”.
Efter lunch på måndagen kom beskedet att en israelisk domstol gav regeringen rätt och beslutade att strejken skulle avslutas senast klockan halv tre lokal tid. Strejken var planerad att pågå till klockan sex lokal tid.
”Ni har visat att gisslans öde inte är höger- eller vänsterpolitik, det handlar helt enkelt om liv eller död”, sa Bar-David om demonstranterna efter att strejken blåsts av enligt ett pressmeddelande som citerats i israeliska medier.
Det var beskedet om att sex ur gisslan var döda som utlöste de största protesterna i Israel sedan den 7 oktober. Bara i Tel Aviv demonstrerade fler än 280 000 personer.
Uppgifter: Gisslan skulle frigivits
De döda gisslan var mellan 23 och 40 år. Israeliska hälsodepartementet har genomfört en obduktion av kropparna som visar att de dödades två till tre dygn innan de hittades.
Enligt en sammanställning från Times of Israel tros 97 av de totalt 251 gisslantagna vara kvar i Gaza, 33 av dessa har bekräftas döda av Israeliska militären.
De som nu hittats döda skulle enligt uppgifter i israeliska medier ha frigivits under första fasen av det förslag till vapenvila som ligger på förhandlingsbordet. Från Netanyahu har det hittills varit tyst.