Den muslimske borgmästaren Amer Ghalib stöttar Trump

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Många här, som historiskt röstat på demokraterna, säger att de kommer rösta på republikanerna, säger Amer Ghalib, borgmästare i Hamtramck. Foto: Ronald Verhoeven/SVT

Han är den muslimske borgmästaren som stöttar Donald Trump

Uppdaterad
Publicerad

Demokraterna har drabbats av ett allvarligt bakslag i nyckeldelstaten Michigan. I den opinionsmässigt jämna delstaten har Amer Ghalib, en ledande arabamerikansk borgmästare utanför Detroit, tagit ställning för Donald Trump.

– Vi är kritiska till hur den nuvarande administrationen hanterat kriget i Mellanöstern, säger Amer Ghalib till SVT.

Amer Ghalib representerar väljare som av tradition röstat på demokraterna och beskedet kommer att få stor betydelse bland de hundratusentals röstberättigade arab-amerikanerna, som bor i Michigan.

– Vi har satt stopp för rädslan och tystnaden i det här området, nu säger många att de kommer rösta på republikanerna, säger Amer Ghalib.

USA-val 2024

”Trump bad om ursäkt för uttalande”

Borgmästaren arbetar nu aktivt för att förmå invånarna i staden Hamtramck och kringliggande förorter att rösta på Trump.

– Donald Trump gjorde ett uttalande som jag protesterade emot – han lyssnade och bad om ursäkt. Det är att visa respekt, säger Amer Ghalib.

Se när Stefan Åsberg besöker Hamtramck, landets enda stad med muslimskt styre, och träffar Trump-supportrar i videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet