Sent på eftermiddagen är det bara en fråga som återstår, hur man ställer sig utsläppsrätter. Brasilien kräver mindre restriktioner i utsläppshandeln. Kompromissen kan bli att man skjuter frågan på framtiden.
Men enligt många bedömare är man överens kring de flesta andra frågor.
Avsikten med klimatmötet har varit att komma överens om ett gemensamt regelverk för att få Parisavtalet att fungera i praktiken. Reglerna ska både styra vad länderna får göra och vara en försäkran om att de gör det de har lovat.
Mötet skulle ha avslutats på fredagen men förhandlingarna har fortsatt både under natten och under lördagen.
SVT:s reporter Calle Elfström på plats i Katowice i Polen säger att det är ovisst när mötet slutar men tror att någon form av dokument kommer att presenteras.
– Någon sorts övergripande text kommer man säkert fram till. Så har det varit tidigare.
Finns det vinnare eller förlorare?
– De som har uttryckt mest missnöje är de fattiga nationerna.
Utvecklingsländer önskar kompensation
Från utvecklingsländerna har missnöjet handlat om man önskar kompensation för skador orsakade av klimatförändring och lägre krav för utsläppsrapportering.
En omtalad kontrovers är också hur rapporten från FN:s klimatpanel IPCC ska benämnas. Bland annat Saudiarabien, Ryssland och USA motsätter sig formuleringen att rapporten ”välkomnas”.
Förhandlingar sedan 2 december
Ett förslag till slutavtal, som uppges vara 144 sidor långt, ska ha presenterats tidigare på lördagen.
Förhandlare från nästan 200 nationer deltar på mötet. Samtalen har pågått sedan 2 december.
Vad står på spel?
– Det är vår överlevnad. Alla världens länder måste göra sitt bästa för att minska utsläppen. Länder kan försvinna, sade Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl som medverkade i SVT:s direktsändning på lördagsmorgonen.
– Det som händer nu är att vi är på väg mot tre eller fyra graders uppvärmning.