En person i mörk kavaj och vit skjorta sitter framför en utsikt över en stad under en ljus himmel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Flera av hans tidigare flickvänner har klivit fram och sagt att de också har upplevt hot och trakasserier”, säger Joakim Reigstad, Nordenkorrespondent, NRK. Foto: SVT.

Marius Borg Høiby gripen igen – misstänkt för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Den norska kronprinsessan Mette-Marits son, Marius Borg Høiby, har gripits misstänkt för våldtäkt, skriver norsk polis i ett pressmeddelande.

Marius Borg Høiby greps i en bil under måndagskvällen. Polisen har genomfört en husrannsakan och tagit föremål i beslag.

Han sitter för tillfället frihetsberövad. Gripandet kommer efter att det har framkommit nya uppgifter i en pågående utredning mot Borg Høiby, skriver polisen.

Advokaten Øyvind Bratlien som företräder Borg Høiby säger enligt VG att han nekar till anklagelserna om våldtäkt.

– Han samarbetar bra med polisen och kommer att förklara sig, säger han.

Anklagelserna har växt under hösten

Marius Borg Høiby är sedan tidigare misstänkt för att bland annat ha misshandlat en tidigare flickvän och vandaliserat hennes lägenhet.

Borg Høiby har själv talat om händelsen, och berättat att han var påverkad av droger.

Joakim Reigstad, Nordenkorrespondent för norska NRK, säger att skandalerna runt Borg Høiby har växt under en längre tid.

– Flera av hans tidigare flickvänner har klivit fram och sagt att de också har upplevt hot och trakasserier. Det blir bara mer och mer allvarligt.

”Pinsamt för kungahuset”

Borg Høiby har även blivit utredd för bland annat olaga hot, skadegörelse och brott mot besöksförbud. Kungahuset i Norge har varit fåordiga om misstankarna.

– Det här handlar ju om saker som hans mamma, kronprinsessan Mette-Marit, har talat så mycket om, kvinnors rättigheter och den typen av frågor. Det är pinsamt för kungahuset, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.