Melania Trump intervjuas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Melania Trump om mordförsöken på sin man i en sällsynt intervju med Fox News. Foto: Fox News

Melania Trump: Mirakel att min make överlevde

Uppdaterad
Publicerad

Det är ett mirakel att Donald Trump överlevde de mordförsök som riktats mot honom under valrörelsen.

Det säger Melania Trump i en intervju med Fox News där hon även ifrågasätter mediebevakningen av det första mordförsöket den 13 juli.

Melania Trump var inte på plats vid valmötet i Pennsylvania den 13 juli som slutade med att hennes make, presidentkandidaten Donald Trump, blev skjuten i örat.

I sin första intervju på över två år berättar USA:s före detta första dam att hon var i New York och följde talet via tv:n med ett par minuters fördröjning.

Skottlossning mot Donald Trump

– Det var ett verkligt mirakel, säger Melania Trump i intervjun och syftar på att Donald Trump överlevde både mordförsöket på valmötet den 13 juli och det planerade mordförsöket på golfbanan i Florida i september.

– Något vakade över honom, som om landet verkligen behöver honom, säger hon.

Kritiserar demokraterna

I intervjun tar Melania Trump även upp den kritik som hon riktat mot mediebevakningen efter mordförsöket den 13 juli som hon menar inte har diskuterats tillräckligt väl.

– Det är intressant hur tyst allt blev, säger hon och kritiserar även demokraterna för att de utmålat hennes make som ett hot.

Se ett utdrag från den exklusiva intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning mot Donald Trump

Mer i ämnet