Poliser arbetar utanför högkvarteret i Tokyo tillhörande Japans styrande liberaldemokratiska parti efter att en man kastat brandbomber mot byggnaden. Foto: Kyodo News via AP/TT

Molotovs mot regeringspartiet i Japan

Uppdaterad
Publicerad

En man kastade flera brandbomber mot högkvarteret tillhörande Japans regeringsparti på lördagen, rapporterar japanska medier. Ingen skadades i samband med händelsen.

Mannen greps utanför byggnaden i Tokyo efter att han kört in sin bil i ett närliggande stängsel. Polisen är förtegen om ärendet som fortfarande är under utredning, och motivet bakom attacken är ännu oklart.

Det styrande Liberaldemokratiska partiets popularitet har dalat bland allmänheten efter att det kopplats samman med flera korruptionsskandaler. Med bara drygt en vecka kvar till det kommande parlamentsvalet brottas partiet med låga opinionssiffror, men det är fortfarande oklart om de kommer att förlora sitt grepp om parlamentet. Oppositionen i Japan är splittrad.

Liberaldemokraterna har styrt nästan oavbrutet de senaste decennierna. Partiet har inte kommenterat attacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.