I takt med de intensiva bombningarna i centrala Gaza och den israeliska militärens krav på att boenden i områden som Khan Younis och Deir al Balah ska evakuera tvingas allt fler Gazabor söderut.
De flesta har samlats vid Rafahövergången till Egypten, som redan innan var det mest tätbefolkade området i Gaza. Enligt flera människorättsorganisationer är läget nu desperat och människor bygger tältläger av plast- och tygstycken på gatorna.
Före kriget hade en Rafah en befolkning på 280 000 personer, men hyser nu närmare halva Gazas befolkning, enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW).
Samtidigt larmas om brist på vatten, mat, bränsle och mediciner.
Enda vägen ut
Nära 85 procent av Gazas befolkning, totalt 1,9 miljoner människor, har enligt FN flytt sina hem sedan krigsutbrottet för 12 veckor sedan.
Rafahövergången är för tillfället den enda vägen ut ur Gaza, men har varit omöjlig att passera om man inte har ett utländskt medborgarskap samt står med på speciella listor.
Sedan 2007 har Gazaremsan varit objekt för en blockad, både från Israel och Egypten som området gränsar till i söder. Innan kriget mellan Hamas och Israel påbörjades den 7 oktober har det funnits tre gränsövergångar. De som kontrolleras av Israel är nu helt stängda och allt som ska in eller ut ur Gazaremsan måste passera Rafahövergången till Egypten.